вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Сопилюк Надія Іванівна

З огляду на прожиті  роки,  моя біографія добігає логічного довершення… Залишається  все менше  років, які я  проведу в учнівському та педагогічному колективі, на роботі; більша частина життєвого часу вже позаду. Досвід – це не тільки знання чи вміння, число проведених уроків, кількість випущених класів й учнів чи проведених олімпіад. Це, перш за все, життєва мудрість цінувати спілкування з ДИТИНОЮ, очікування радісних моментів співпраці з колегами, коли думки і прагнення співнаправлені в одне русло  на досягнення колективного результату – формування, виховання ЛЮДИНИ.

            
Народилася 9 листопада 1961 року в селі Ворвулинці Заліщицького району. З 1969 по 1973 роки навчалася в Подільській середній школі, з 5 класу здобувала освіту в Заліщицькій середній школі ім.О.Маковея, яку закінчила в 1979 році з золотою медаллю. Вищу освіту отримала в Чернівецькому державному університеті, закінчивши хімічний факультет у 1984 році.
              Трудову діяльність розпочала вихователем групи продовженого дня Заліщицької восьмирічної школи після закінчення вузу. Впродовж наступних років працювала методистом районного методичного кабінету (1989-1994 рр.), інспектором шкіл, головним спеціалістом відділу з питань освіти (1994-2015 рр.). Впродовж усього цього періоду мала можливість працювати вчителем хімії загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №2 м. Заліщики та Заліщицької державної гімназії. З квітня 2015 року перейшла працювати вчителем в гімназію.
               Нагороджена Грамотою Міністерства освіти і науки України, нагрудним знаком «Відмінник освіти України», грамотами районного і обласного рівня. Присвоєно вищу кваліфікаційну категорію, звання «Старший вчитель».
                Раз на 5 років проходила курсову підготовку на базі Тернопільського ОКІППО. Крім цього пройшла навчання за програмою “Intel® Навчання для майбутнього”; регулярно відвідую сторінки з навчальними курсами за програмою “Microsoft Партнерство в навчанні”, беру участь у вебінарах, які організовують видавництво «Ранок», інтернет-марафон «Основа», головний редактор журналу «Хімія» Гранкіна Т.М., про що отримала відповідні сертифікати. Попередню атестацію пройшла у 2013-2014 навчальному році.
                У 2017-2018 навчальному році обрана головою методичного об’єднання  вчителів природничих дисциплін Заліщицької державної гімназії.
                 Пріоритетним  у своїй роботі бачу роль вчителя у розвитку в учнів вміння самостійно здобувати знання, впроваджувати отримані базові знання у вирішенні практичних завдань, екологічну освіту дітей, визначення власного  місця і ролі в навколишньому світі і природі. Саме тому проблема, над якою працюю, полягає у Формуванні в учнів наукового розуміння світу в процесі вивчення природознавства і хімії у курсі середньої школи.
    Вчитель це не той, хто допомагає тобі закінчити школу. Вчитель це той, хто допомагає тобі почати власне життя.  Святослав Вакарчук

        Хімія! Яке багате слово.
                  Хімія для нас — не просто звук.
                    Хімія — опора та основа
                   Усіх, як є, без винятку наук.


Хімія — наука непроста, і не всім під силу,
І не кожен синтезує ці хімічні дива.
Але зможе осягнути всі її закони
Лише той, хто звик долати різні перепони.


Хімію любіть, вивчайте  й  поважайте.
Без неї нам не їсти і не спати,
Не вмитись і не одягтись,
Не їздити і не літати,
Без хімії нам не прожить.
Це треба добре всім нам пам'ятати,—
ЇЇ вивчати, із собою брати у путі,
Без хімії нам,  як без мами і без тата -
Вона є помічницею в житті.

Ніде вам не пройти без формул і рівнянь,
І без завдань й  міцних хімічних знань!



Немає коментарів:

Дописати коментар