понеділок, 8 квітня 2019 р.

Історико-екологічна акція гімназистів

        В рамках місячника екологічного виховання та з метою вшанування пам’яті невинно убієнних в’язнів, яких скинуто органами НКВС з залізнодорожного моста в м. Заліщики 05 липня 1941 року, учнями 4 (8)-а класу Заліщицької гімназії під керівництвом вчителів природничої кафедри гімназії Сопилюк Н.І. та Сушко Г.М. проведено прибирання території навколо Хреста, встановленого на березі Дністра в пам'ять про ту трагічну подію.
        Спочатку гімназисти схилили голови перед Пам’ятним знаком, склали молитву за душі загиблих на цьому місці. А надалі – активно закипіла робота: нами зібрано 16 пакетів сміття (переважно скляні пляшки, пластикові стаканчики й пляшки, папір і т.п.).
        Сподіваюсь, проведена акція не тільки сприятиме екологічному вихованню учнів, адже нами очищено ще одну невеличку територію рідного краю. Гімназисти мали можливість доторкнутися до історичного минулого Заліщанщини, пригадали, як в нерівній боротьбі здобувалась незалежність і воля України, що стимулюватиме молодь і надалі з пошаною ставитись до історичних місць своєї малої батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар