четвер, 4 квітня 2019 р.

Підсумкове засідання наукового товариства "Пошук"


Традиційно у квітні місяці гімназисти-пошуківці підводять підсумки роботи над навчально-науковими проектами, з якими вони працювали впродовж навчального року під керівництвом учителів-наставників. Учнівське наукове товариство «Пошук», в якому займаються гімназисти, дає змогу зробити перші кроки у дослідженні в будь-якій галузі науки, відчути себе вченим-науковцем, навчитися теоретично опановувати тему, виконувати практичні експерименти, узагальнювати, робити правильні висновки.
          У 2018-2019 навчальному році на підсумкове засідання наукового товариства «Пошук» з хімії свої праці представили мої учні Угрин Юрій, Миронюк Софія, Бурка Яна з 6 (10)-а класу, Коверчук Софія, Михалків Юлія з 3 (7)-а класу та Панчук Анастасія з 3 (7)-б класу. Цікавими для членів товариства, вчителів та керівників гімназії були запропоновані теми наукових робіт: про явища хімічні у побуті, хімічні реакції, що супроводжуються виділенням газів, роботу з вирощування кристалів у домашніх умовах (третьокласники) та про шкідливість паління цигарок, кальяну, електронних цигарок на організм молодої людини, про походження, склад, користь й шкоду жувальних гумок (шестикласники). Усі наукові проекти містили власні дослідження, супроводжувались демонстрацією дослідів, відеозаписами, презентаціями, підтверджувались спостереженнями гімназистів, статистичними чи наочними даними. Учні, що представили власні наукові проекти, добре володіли обраною темою, були лаконічними, переконливими. Це дало змогу отримати найвищі результати про оцінюванні робіт (І та ІІ місця).
            Разом із учнями-пошуківцями й вчителями хімії Сопилюк Н.І. й Сушко Г.М. (до речі, учні 9-х класів, яких навчає Сушко Г.М., теж успішно презентували свої 8 науково-реферативних робіт та слайд-презентацій), у засіданні взяли участь Горин Н.П. – вчитель фізики, Рибак Я.Я. – вчитель фізики та заступник директора з виховної роботи, Кузь С.М. – заступник директора з навчально-виховної роботи Заліщицької гімназії. 
           Можна із впевненістю сказати, що навчальний і науковий рік для членів НГТ "Пошук" був успішним і корисним.
           Доречно зауважити, що такі наукові проекти гімназистів готуються не тільки для вузького кола слухачів наукового товариства. Усі запропоновані учнівські праці попередньо презентувалися у класах на уроках з тієї чи іншої теми й знаходили зацікавленість у однокласників. Скажімо, саме сьогодні 04 квітня учениці Миронюк С. та Бурка Я. на уроці хімії в 6-а класі представили власне дослідження про тютюнопаління, з яким виступили пізніше на засіданні НГТ "Пошук".

Немає коментарів:

Дописати коментар