Фінальним акордом вивчення хімії у 9 класі для
гімназистів 5 (9) – б класу Заліщицької гімназії стала цікава екскурсія на
пекарню в м. Заліщиках підприємця Кочман Василини Василівни 22 травня 2018 року. Нас
привітно зустріла власниця цього підприємства, ознайомила із основними
напрямками роботи хлібопекарні, дуже пізнавально і доступно розповіла учням про
технологічні процеси виготовлення хлібобулочних виробів… А далі було
найцікавіше: кожен зміг на власні очі спостерігати, як «народжується» духмяний,
смачний хліб. Нам було надзвичайно цікаво, а ще гімназисти здивовано побачили,
як впродовж однієї робочої зміни тільки 8 працівників випікають величезну
кількість хліба, булочок, плетенок, улюблених круасанів; ми спостерігали за замішуванням,
формуванням, закладкою в піч та випічкою хліба.
Пекарня
працює у дві зміни, свіжий хліб вже зранку розвозиться в магазини. А нас
Василина Василівна почастувала екстра свіжим, ще теплим, тільки-но з печі,
надзвичайно запашним і ну дуууууже смачним хлібом. Ці хлібини пахнуть
по-особливому: у них дух нашої української родючої землі, запах працьовитих рук
українців, ясна синь неба та золото налитого колосся. Це – душа українця.
Юні
екскурсанти щиро дякували за таку цікаву екскурсію, адже переважна більшість із
них ніколи не бачили, як випікається хліб. Сподіваюся, що у подальшому житті
мої учні бережливіше ставитимуться до хліба, понесуть у подальше життя глибоку
повагу до людської праці й цього важливого продукту харчування. Давно
відомий вислів «хвала рукам, що пахнуть хлібом» для гімназистів 5-б класу
відтепер не буде просто словами, а нестиме символіку потрібної, важкої, відповідальної
праці людей, які творять найбільше диво на землі – ХЛІБ.
Фінальним акордом вивчення хімії у 9 класі для гімназистів 5 (9) – б класу Заліщицької гімназії стала цікава екскурсія на пекарню в м. Заліщиках підприємця Кочман Василини Василівни 22 травня 2018 року. Нас привітно зустріла власниця цього підприємства, ознайомила із основними напрямками роботи хлібопекарні, дуже пізнавально і доступно розповіла учням про технологічні процеси виготовлення хлібобулочних виробів… А далі було найцікавіше: кожен зміг на власні очі спостерігати, як «народжується» духмяний, смачний хліб. Нам було надзвичайно цікаво, а ще гімназисти здивовано побачили, як впродовж однієї робочої зміни тільки 8 працівників випікають величезну кількість хліба, булочок, плетенок, улюблених круасанів; ми спостерігали за замішуванням, формуванням, закладкою в піч та випічкою хліба.
Немає коментарів:
Дописати коментар