середа, 23 травня 2018 р.

Пізнавальна екскурсія нa пекарню

     


Фінальним акордом вивчення хімії у 9 класі для гімназистів 5 (9) – б класу Заліщицької гімназії стала цікава екскурсія на пекарню в м. Заліщиках підприємця Кочман Василини Василівни 22 травня 2018 року. Нас привітно зустріла власниця цього підприємства, ознайомила із основними напрямками роботи хлібопекарні, дуже пізнавально і доступно розповіла учням про технологічні процеси виготовлення хлібобулочних виробів… А далі було найцікавіше: кожен зміг на власні очі спостерігати, як «народжується» духмяний, смачний хліб. Нам було надзвичайно цікаво, а ще гімназисти здивовано побачили, як впродовж однієї робочої зміни тільки 8 працівників випікають величезну кількість хліба, булочок, плетенок, улюблених круасанів; ми спостерігали за замішуванням, формуванням, закладкою в піч та випічкою хліба.
         Пекарня працює у дві зміни, свіжий хліб вже зранку розвозиться в магазини. А нас Василина Василівна почастувала екстра свіжим, ще теплим, тільки-но з печі, надзвичайно запашним і ну дуууууже смачним хлібом. Ці хлібини пахнуть по-особливому: у них дух нашої української родючої землі, запах працьовитих рук українців, ясна синь неба та золото налитого колосся. Це – душа українця.
        Юні екскурсанти щиро дякували за таку цікаву екскурсію, адже переважна більшість із них ніколи не бачили, як випікається хліб. Сподіваюся, що у подальшому житті мої учні бережливіше ставитимуться до хліба, понесуть у подальше життя глибоку повагу до людської праці й цього важливого продукту харчування. Давно відомий вислів «хвала рукам, що пахнуть хлібом» для гімназистів 5-б класу відтепер не буде просто словами, а нестиме символіку потрібної, важкої, відповідальної праці людей, які творять найбільше диво на землі – ХЛІБ.
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар