четвер, 4 січня 2018 р.

Інформація про роботу вчителів природничників впродовж листопада-грудня 2017 р.

Інформація
 про методичні заходи, проведені в Заліщицькій гімназії  в період між засіданнями методобєднання
(листопад-грудень 2017 року)
          Впродовж  двох останніх місяців з дня попереднього засідання вчителями кафедри природничих дисциплін проведено ряд методичних заходів, направлених на підвищення рівня викладання предметів, підвищення методичного, фахового та професійного рівня.
          Так, вчителями всіх без винятку предметів природничого спрямування у листопаді-грудні підготовлено команди і гідно представлено гімназію на ІІ (районному) етапі предметних учнівських олімпіад. Результати – хороші. В цілому ми здобули 6 перших, 4 других, 3 третіх місця (відомість додається).
          Вчителі працювали над підвищенням свого фахового рівня. Зокрема, вчитель хімії Сопилюк Н.І. захистила курсове завдання в ТОКІППО та отримала відповідне посвідчення про проходження курсової підготовки у 2017 році. Із презентацією власної творчої лабораторії (досвіду роботи) виступала під час захисту курсової роботи в Тернопільському ОКІППО 15.11.2017 р. перед вчителями біології і хімії області (науковий керівник Черняк В.М., доктор біологічних наук, професор, в.о.завідувача кафедри змісту і методик начальних предметів ТОКІППО). Крім цього, вона взяла участь у вебінарі осінньої сесії «STEM-освіта» Інтерактивної школи творчого вчителя, про що отримала відповідний сертифікат.  07грудня 2017 р. вчитель Сопилюк Н. разом із директором гімназії Войчишин О.Д. взяла участь у науково-практичному семінарі «Нова українська школа: основи навчально- дослідницької діяльності», який був організований Видавничим домом “Освіта” спільно з відділом STEM-освіти Інституту модернізації змісту освіти на базі ТОКІППО (отримали відповідні сертифікати).
            Вчителі хімії Сушко Г.М. та Сопилюк Н.І. на базі Заліщицької державної гімназії провели  засідання творчої групи  вчителів хімії за участю всіх фахівців району під час проведення районного етапу учнівської олімпіади з предмету 03.12.2017, на якому ділилися досвідом роботи, надбаннями по впровадженню елементів «STEM-освіти».
         Під час проведення дня науки хімії (14.12.2017) у гімназії відбувся цікавий хімічний захід «Нас хімія, наука-чарівниця, бере в свої долоні, мов цариця». 
В цілому,  захід отримав позитивні відгуки від учнів, учителів та адміністрації: відбулася вікторина, були пісні, вірші, відеодемонстрації, ознайомлення з хімічними цікавинками, хімічні досліди.  А ще - організатори свята підготували виставки цікавих книг про хімію, вислови вчених і письменників про роль хімії і науки в житті людини, виставку засобів побутової, косметичної, харчової, медичної хімії. Фінальним акордом прозвучали слова всіх глядачів заходу: «Ми любимо хімію!»
         Публікації про проведені хімічні заходи розміщені у районному часописі «Колос» (№№ 96-97 від 22.12.2017 авторства Сушко Г.М. та Сопилюк Н.І.). Обоє вчителів підготували відеофрагменти уроків з елементами «STEM-освіти», які демонстрували перед вчителями хімії та розміщені на блогах, на гімназійній сторінці природничої кафедри у хмарних сервісах.
          Учні 7-11 класів гімназії взяли активну участь у осінній сесії «Олімпуса» з хімії (57 учасників), очікуємо результатів праці гімназистів у січні 2018 року. Продовжуються роботи по виконанню учнями навчальних проектів та написанню творчих робіт наукового товариства «Пошук».
          Вчителем біології Лугофет О.М. у жовтні проведено тиждень біології в гімназії (про нього вже інформували минулого разу). У листопаді вивчався стан викладання біології у гімназії, видано відповідний наказ адміністрації закладу.  16.12.2017 року Лугофет О.М. виступила із питанням «Використання ІКТ на уроках біології» під час засідання районного методобєднання вчителів біології, хімії та природознавства «Впровадження «STEM-освіти». Учениця 5-Б класу Плащинська Анастасія, яку підготувала Олена Мирославівна, була учасником Міжнародного басейнового конкурсу «Барви Дністра – 2017».
          Вчитель фізики Горин Н.П. у 2017 році взяла участь у районному етапі конкурсу «Вчитель року»: підготувала необхідні теоретичні та презинтаційні матеріали, провела урок у СШ ім. О.Маковея м. Заліщики, готувала та захищала проект з обраної теми. В рамках впровадження «STEM-освіти» взяла участь у проекті «Моє особисте дослідження» з теми «Глина та її властивості». Підготувала 3 учнів для участі в захисті науково-дослідницьких проектів МАН.
        Вчителі-природничники Олексюк О.М. та Стець Н.І. проводять уроки з використанням новітніх технологій, працюють із гімназистами у підготовці робіт наукового товариства «Пошук». 
Сопилюк Н.І. – голова методобєднання вчителів
природничих дисциплін

        

Немає коментарів:

Дописати коментар