пʼятниця, 10 січня 2020 р.

Вирощування кристалів у 2020 році

Стартувало подання заявок для участі в конкурсі «Кристали»

 Учасники середньої вікової категорії мають подати заявку до 20 січня.

Розпочалося подання заявок для участі у Всеукраїнському конкурсі юних дослідників «Кристали» імені Євгена Гладишевського.
Про це повідомляється на сторінці Малої академії наук у Facebook.
Організаційно-методичне забезпечення конкурсу здійснюють Мала академія наук УкраїниЛьвівський національний університет імені Івана Франка та Львівська обласна мала академія наук учнівської молоді.
Метою проведення Конкурсу є популяризація знань з хімії та суміжних галузей науки, підтримка обдарованих дітей та учнівської молоді, залучення їх до науководослідницької діяльності в гуртках і секціях наукових відділень Малої академії наук України, –сказано в Положенні про конкурс.
До участі запрошуються учні закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Змагання проходять у два етапи та проводяться для учнів двох вікових категорій:
  • середня вікова категорія: 6–12 років включно;
  • старша вікова категорія: 13–18 років включно.
Традиційно учні середньої вікової категорії вирощують кристали, а старші школярі готують тези наукових досліджень. Переможці та призери будуть нагороджені дипломами та призами. Учасники в старшій віковій категорії, чиї роботи наберуть найбільшу кількість балів, отримають премії професора Євгена Гладишевського.

Середня вікова категорія
Учасники середньої вікової категорії до 20 січня мають заповнити онлайн-заявку на сайті НЦ «МАНУ» і підтвердити ознайомлення з правилами техніки безпеки під час виконання експерименту. Реєстрацію учасників середньої вікової категорії буде закрито після прийому 4000 заявок. Зареєстрованим учасникам з 15 до 25 лютого до обласного територіального відділення Малої академії наук надійде хімічна речовина з інструкцією для вирощування кристалів у домашніх умовах під наглядом дорослих. До 26 березня учасники передають упаковані та підписані вирощені кристали працівнику обласного територіального відділення МАНУ (прізвище та ім’я учасника, клас, навчальний заклад, населений пункт, область). 30-31 березня відповідальна особа надсилає їх організаторам на поштову адресу: Львівська обласна МАНУМ, вул. Коперника, 42, м. Львів, 79000 (з позначкою «Конкурс «Кристали»). Ви можете скористатися послугами Укрпошти (кур’єрська доставка) або Нової пошти (адресна доставка або ж відділення № 14 м. Львова).
Окрім цього зазначено, що учасники, які не мають змоги передати кристали працівнику обласного територіального відділення МАН, можуть надіслати відеосюжет тривалістю до 3 хв про процес вирощування кристалу та кінцевий результат зі своїми коментарями на електронну адресу: crystals.lviv@gmail.com.
Журі конкурсу розглядає подані учасниками середньої вікової категорії кристали чи відеосюжети і визначає переможців у таких номінаціях:
  • «Найякісніший кристал»;
  • «Найбільший кристал»;
  • «Найоригінальніший кристал»;
  • «Віртуальний кристал».
Критерії оцінювання кристалів

Старша вікова категорія
Учасники старшої вікової категорії до 20 березня заповнюють онлайн-заявку, розміщену на сайті НЦ «МАНУ», та надсилають тези на тему «Анізотропія кристалів» українською або англійською мовами на електронну адресу crystals.lviv@gmail.com. Вимоги до оформлення тез розміщуються на сайті НЦ «МАНУ».

Немає коментарів:

Дописати коментар