середа, 9 жовтня 2019 р.

Проведено районний семінар вчителів хімії на базі Заліщицької гімназії


Районний семінар вчителів хімії на базі Заліщицької гімназії
       9 жовтня 2019 року на базі гімназії відбувся районний семінар вчителів хімії на тему "Реалізація елементів STEAM-навчання з використанням віршованих рядків на уроках хімії". НастрІй на плідну працю задала завідувачка районним науково-методичним кабінетом Н.М.Підгребя. В роботі семінару взяли участь і виступили методист В. В. Кулачковський, заступник директора з навчально-виховної роботи С. М. Кузь, вчителі хімії району.
     Теоретичний модуль семінару присвятила темі STEM- та  STEAM-навчання як ефективного  засобу отримання ключових компетентностей учнями ХХІ століття. У практичному модулі розповідала про різні форми виконання навчальних проектів під час вивчення програмового матеріалу з хімії, які використовують вчителі кафедри хімії гімназії як можливість розширити рамки підручника та програми, розвинути пошуково-дослідницький інтерес у гімназистів; про використання творчих літературних й мистецьких обдарувань учнів гімназії для кращого закріплення отриманих знань на уроках хімії і в позаурочній роботі. Учні 3(7)-а, 4(8)-а,б, 5(9)-а, 6(10)-б класів декламували різножанрові віршовані рядки (написані вчителем Сопилюк Н.І. та власні), які допомагають їм краще засвоїти хімічну термінологію, дарували музичні вітання на тему хімії, виконали хімічні досліди. Презентувала присутнім підготовлені віршовані збірки "Хімія серця" (2018) та "Хімія любові" (2019 ). Розповідь супроводжувалась відео- та слайд-презентаціями, а хімічні досліди самими учнями в прямому ефірі демонструвались на екран. 
До семінару були підготовлені виставка учнівських STEM-робіт, навчальних проектів. В рамках святкування 150-річчя Періодичної системи хімічних елементів Д. І. Мендєлєєва вчителям запропоновано переглянути викладку тематичних робіт, книг, віршів, проектів; учні 6(10)-а класу разом із вчителем Сушко Г.М. підготували ювілейну стінгазету.
      Таке незвичне поєднання хімії, літератури, музики, сподіваюсь, було цікавим, корисним професійно, принесло не тільки пізнавальне а й естетичне задоволення для всіх учасників семінару. 












Підготовчим етапом у проведенні семінару було обговорення плану проведення зустрічі із адміністрацією навчального закладу.



Немає коментарів:

Дописати коментар