четвер, 31 жовтня 2019 р.

У блогу - ювілей!


З дня першої публікації в моєму блозі якось непомітно промайнуло 2 роки…      Створений 17 жовтня 2017 року. З того часу було опубліковано  163 найрізноманітніших дописів, заміток, повідомлень, фоторепортажів; започатковано тематичні рубрики до 150-річчя Періодичної системи хімічних елементів, STEM-освіти, роботи з обдарованими учнями, методичної роботи, власної поетичної творчості, тощо. І ось саме сьогодні (що, мабуть, теж не випадково) у блозі випливла символічна цифра – 10 тисяч переглядів!
Мої респонденти проживають не тільки в Україні. Публікаціями  блогу цікавились в Росії, Німеччині, США, Великобританії, Польщі, Болгарії, а ще – Об’єднані Арабські Емірати, Бангладеш, Швейцарія, Ефіопія, Австралія, Канада, Єгипет, Бельгія, Ірландія, Нідерланди, Італія, Португалія, Китай.
Дякую всім, кому не байдужа моя праця і публікації про Заліщицьку гімназію. Сподіваюсь, що мої колеги-вчителі знайшли для себе корисну інформацію, яку зможуть використати у своїй роботі.

середа, 30 жовтня 2019 р.

субота, 26 жовтня 2019 р.

Навчання для роботи з інтерактивною панеллю.

Компанія EdPro, Diamond mozaLearn ICT Expert започаткувала серію тренінгів, ціллю яких є надання загальних та розширених знань про програму mozaBook, систему mozaWeb, використання інструментів та контенту. Програмою навчання передбачено проведення щоденних вебінарів з додатковими практичними завданнями протягом 14 днів – з 7 по 28 жовтня. Початковий курс містить 7 відеороликів та включає обсяг інформації, якої достатньо для підготовки та проведення повсякденного уроку з використанням інтерактивної панелі. 18 жовтня заняття на базі гімназії провела Вікторія Косик – представник цієї компанії, що розташована у Львові і працює в україномовному середовищі. Я особисто вдячна тренеру компанії Дмитру Гальку за приватну консультацію, яку він надавав у чатах в Фейсбуці в ході виконання мною практичних задач. 26 жовтня мною успішно завершено проходження вeбінарів і виконання теоретичних та практичних завдань з mozaBook та mozaWeb.  Очікую на сертифікат (код моєї роботи 340).


пʼятниця, 25 жовтня 2019 р.

Результати І етапу учнівської олімпіади з хімії

Завершився І (гімназійний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії. Вітаю переможців - учнів Паньків Анастасію (4-б клас), Гапійчук Аліну (5-б клас) та Кальчук Тамару (7-б клас) з перемогою!




четвер, 24 жовтня 2019 р.

Поїздка із колегами в Чернівецький драмтеатр

23 жовтня вчителі гімназії за сприяння профспілки закладу мали змогу відвідати Чернівецький драматичний театр ім. О.Кобилянської. Цікава й весела комедія, неперевершена атмосфера театрального дійства, величність чудової архітектури давнього театру сприяли неповторно проведеному дню, відпочинку й культурному та емоційному збагаченню. 

четвер, 17 жовтня 2019 р.

Участь в олімпіаді "На урок" -осіння

Паралельно із Всеукраїнською предметною олімпіадою учні гімназії пробують свої сили у виконанні завдань осіннього етапу предметних олімпіад "На урок" з хімії. Традиційно учні 7 (11) класів виконали завдання олімпіади в кабінеті інформатики гімназії.

четвер, 10 жовтня 2019 р.

Проходить І етап Всеукраїнської олімпіади з хімії

У Заліщицькій гімназії стартував І етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів. Учні 7(11) класів виконували творчі завдання з хімії, прагнучи не тільки підтвердити оцінки вищого рівня, а й спробували свої сили у розв'язуванні нестандартних, творчих задач. Перемогу здобудуть найкращі...


середа, 9 жовтня 2019 р.

Проведено районний семінар вчителів хімії на базі Заліщицької гімназії


Районний семінар вчителів хімії на базі Заліщицької гімназії
       9 жовтня 2019 року на базі гімназії відбувся районний семінар вчителів хімії на тему "Реалізація елементів STEAM-навчання з використанням віршованих рядків на уроках хімії". НастрІй на плідну працю задала завідувачка районним науково-методичним кабінетом Н.М.Підгребя. В роботі семінару взяли участь і виступили методист В. В. Кулачковський, заступник директора з навчально-виховної роботи С. М. Кузь, вчителі хімії району.
     Теоретичний модуль семінару присвятила темі STEM- та  STEAM-навчання як ефективного  засобу отримання ключових компетентностей учнями ХХІ століття. У практичному модулі розповідала про різні форми виконання навчальних проектів під час вивчення програмового матеріалу з хімії, які використовують вчителі кафедри хімії гімназії як можливість розширити рамки підручника та програми, розвинути пошуково-дослідницький інтерес у гімназистів; про використання творчих літературних й мистецьких обдарувань учнів гімназії для кращого закріплення отриманих знань на уроках хімії і в позаурочній роботі. Учні 3(7)-а, 4(8)-а,б, 5(9)-а, 6(10)-б класів декламували різножанрові віршовані рядки (написані вчителем Сопилюк Н.І. та власні), які допомагають їм краще засвоїти хімічну термінологію, дарували музичні вітання на тему хімії, виконали хімічні досліди. Презентувала присутнім підготовлені віршовані збірки "Хімія серця" (2018) та "Хімія любові" (2019 ). Розповідь супроводжувалась відео- та слайд-презентаціями, а хімічні досліди самими учнями в прямому ефірі демонструвались на екран. 
До семінару були підготовлені виставка учнівських STEM-робіт, навчальних проектів. В рамках святкування 150-річчя Періодичної системи хімічних елементів Д. І. Мендєлєєва вчителям запропоновано переглянути викладку тематичних робіт, книг, віршів, проектів; учні 6(10)-а класу разом із вчителем Сушко Г.М. підготували ювілейну стінгазету.
      Таке незвичне поєднання хімії, літератури, музики, сподіваюсь, було цікавим, корисним професійно, принесло не тільки пізнавальне а й естетичне задоволення для всіх учасників семінару. 












Підготовчим етапом у проведенні семінару було обговорення плану проведення зустрічі із адміністрацією навчального закладу.