неділя, 3 грудня 2017 р.

Засідання творчої групи вчителів хімії району

Засідання творчої групи вчителів хімії
 на базі Заліщицької державної гімназії
       03 грудня 2017 року під час проходження ІІ (районного) етапу Всеукраїнської учнівської  олімпіади з хімії, на базі Заліщицької державної гімназії було проведено засідання творчої групи вчителів хімії району за участю всіх педагогів даного фаху шкіл нашого регіону. Засідання творчої групи підготували і провели вчителі хімії гімназії Сопилюк Надія Іванівна та Сушко Галина Михайлівна. Увазі членів творчої групи було запропоновано два питання: про запровадження елементів STEM освіти  в роботу вчителів-природничників Заліщицької гімназії та ознайомлення із досвідом роботи вчителя Сопилюк Н.І.
            Вчителі шкіл району переглянули відео фрагменти уроків хімії з елементами  STEM освіти  у 11 (7)-А класі Сопилюк Н.І. та в 10 (6) –А і 10 (6) -В класах вчителя Сушко Г.М. Надія Іванівна Сопилюк ознайомила із цілями, вимогами, методичними прийомами STEM освіти, а також проінформувала про новини в організації навчально-виховного процесу та позакласної роботи з учнями, що передбачають компетентнісний підхід до викладання предмету, розвиток творчих здібностей школярів, застосування на практиці отриманих знань. Зокрема, ознайомила із питаннями, які розглядалися під час вебінару Інтерактивної школи творчого вчителя видавництва «Ранок», який проходив в рамках осінньої сесії в листопаді 2017 року за темою «Підготовка майбутнього вчителя у системі STEM освіти».
            Під час обговорення другого питання порядку денного, педагоги району прослухали звіт вчителя хімії гімназії Сопилюк Н.І. про досвід роботи на тему: «Формування в учнів наукового розуміння світу в процесі вивчення хімії та природознавства у курсі середньої школи». Вчитель винесла на розгляд творчої групи та колег-хіміків напрацювання у своїй роботі, зокрема методи і прийоми роботи під час викладання предмету, сторінки творчості, позакласні заходи, які сприяють розвитку пізнавальних навиків гімназистів і сприяють формуванню в учнів завершеної уяви про природу та навколишній світ на науковому рівні, виробленню потреби і вмінню здобувати наступні знання. 
            У роботі творчої групи взяли участь заступник директора з методичної роботи Заліщицької державної  гімназії Кузь С.М. та завідувач райметодкабінету Кулачковський В.В.








Немає коментарів:

Дописати коментар