середа, 24 травня 2023 р.

Роботи над проектами з хімії випускників гімназії - змістовні, творчі, аналітичні.

 Вивчення курсу хімії в гімназії завершується у підготовленому учнями  проекті. Робота гімназистів 7-б класу Диковицького Дениса, Верхоли Вероніки та Глушко Евеліни "Дослідження рН грунтів нашої місцевості", як і в попередні рази, відзначилася творчим підходом, грунтовним аналізом теоретичних даних та практичним дослідженням отриманих зразків грунту із відповідними висновками. 

За наведеними нижче посиланнями можна переглянути презентацію теоретичної частини проекту:

https://docs.google.com/presentation/d/13J1DNL_bM8tvmF9GvSayRkvq9GhVIc9GXd2uyHp_ytI/edit?usp=sharing

А також цікавим буде перегляд відео - практичної частини проведених досліджень та отриманих результатів експерименту.

https://drive.google.com/file/d/16CCy-agPNy4RBjeXIMztrs7kDkJbXKt3/view?usp=sharing


пʼятниця, 19 травня 2023 р.

Захист навчальних проектів: вивчаємо, досліджуємо, відкриваємо для себе і друзів...

 Гімназисти 6-а класу продовжують роботи над проектами. Наступними були дослідження Махніцької Юлії та Федорчук Юлії про різні види пластмас та маркування  пластикових і полімерних виробів, які використовуються в побуті і промисловості.


Шипітко Валерій ознайомив із дизельним паливом та цетановим числом дизельного палива.

четвер, 18 травня 2023 р.

Учні 4-а класу відвідали Заліщицький міський краєзнавчий музей

 Сьогодні, 18 травня, в міжнародний День музеїв ми скористалися нагодою привітати працівників Заліщицького міського краєзнавчого музею із їхнім професійним святом, відвідавши музей та ознайомившись із його експонатами. Директор музею Каспрук Віталій Володимирович (до речі - теж наш випускник гімназії) розповів про історію музейної справи в Заліщиках та районі. Гімназисти 4-а, 3-а та 6-а класів ознайомились із експозицією музею, а ми з четвертокласниками акцентували увагу на перегляді експонатів про мінерали та викопні утворення, знайдені на території нашого краю, про що вивчали на уроках хімії.







понеділок, 15 травня 2023 р.

Папір можна виготовити і самому (тут теж потрібні знання з хімії)

    Про переробку побутових відходів та вирішення екологічних проблем забруднення довкілля розповідала учениця 6-а класу Ахтемійчук Анастасія. На завершення свого дослідження продемонструвала, як можна отримати папір, використавши відходи. 



субота, 6 травня 2023 р.

Завершення навчального року - учні звітують про виконані навчальні проекти

 В п'ятницю 5 травня учні 6-а класу ділилися на уроці хімії своїми напрацюваннями. Слухачам-однокласникам цікаво знайомитися з проектними роботами гімназистів, коли теоретичні знання з теми  доповнюються власними дослідженнями. Анастасія Стрільбіцька та Катерина Ціхановська розказували про збалансоване харчування на прикладі власних раціонів сніданку, обіду й вечері, важливість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і води для організму людини. Учениці Діана Стрільчук та Катерина Чорній досліджували роль і різноманіття етерів та естерів у косметичних засобах, зробили спробу отримати власні засоби з використанням доступних компонентів.