пʼятниця, 24 грудня 2021 р.

Вітання зі Святом Різдва Божого Дитятка

Свято Різдва

Народження Христа славімо!

Ісус-Дитятко народився!

Про ласку Божу всі просімо:

Бо ж людям в мирі прислужився.

 

Прийшов у світ цей прежорстокий,

Де місця не знайшов й прихистку.

В любові сам зростав й покорі -

Смирення вчить, не зла чи зиску.

 

Зоря яскрава засіяла,

Надію пастушкам відкрила.

Царям і прОстим людям дала

В добро й в життя майбутнє крила.

 

Славімо це Різдво піснями,

Колядками в усіх оселях.

Бо Бог предвічний рученьками

Нас обіймає всіх весело.

 

Це - свято кожної людини.

Дає нам віру в воскресіння:

З маленького Дитятка нині - 

Як пагін ввись – життя з насіння.


У яслах Бог Дитям родився! -

Спаситель світу усього.

В вертепі в тілі воплотився!

Христос ся рождає! Славімо його!

(Н.Сопилюк 24.12.2021р.)

четвер, 2 грудня 2021 р.

Тиждень доброчесності в Заліщицькій гімназії

     Впродовж цього тижня з 29 листопада по 3 грудня в гімназії оголошено тиждень доброчесності. Академічна доброчесність - важливий принцип здобуття якісної освіти.

Девізом для роботи на уроках хімії визначено українське народне прислів'я

"З чужого прибутку не буде набутку".


  


неділя, 28 листопада 2021 р.

Гімназисти - учасники ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії

     Регіональний ІІ етап олімпіади з хімії проходив на базі ЗОШ І-ІІІ ст. смт. Товсте. Учасниками змагання юних хіміків були гімназисти Савчинський І. (4-б клас), Кальчук С. (5-а клас),  Олійник В. (6-а клас), Безушко В. (7-а клас). Із 4 учасників команди - 3 здобули призові місця. Вітаю моїх учнів - переможців:

Савчинський Іван - ІІ місце

Кальчук Софія - І місце

Олійник Віталій - І місце.

четвер, 25 листопада 2021 р.

Чудові результати участі гімназистів у ХІ Всеукраїнській інтернет-олімпіаді "На урок" (осінь 2021)

 Із 58 учасників олімпіади, гімназисти вибороли чотири дипломи І ступеня, три дипломи ІІ ступеня, чотири дипломи ІІІ ступеня та 47 дипломів учасника олімпіади. Із гордістю називаю імена переможців:

І місце - Кальчук Софія (5-а клас), Кузь Христина (5-а клас), Олійник Віталій (6-а клас), Дзівіздінська Анна (6-а клас)

ІІ місце - Нагуляк Михайло (6-а клас), Лучин Олександр (6-б клас), Запорожан Віталіна (7-а клас)

ІІІ місце - Цупер Назар (4-а клас), Саргош Діана (4-а клас), Кальчук Зоряна (5-а клас), Панчук Анастасія (6-б клас).

А ще - я як вчитель отримала відповідні сертифікати та подяки за роботу з підготовки учнів до олімпіади та проведення олімпіади. Це - завдяки старанні праці гімназистів. Пишаюся.








пʼятниця, 19 листопада 2021 р.

Гімназисти - учасники XI Всеукраїнської інтернет-олімпіади "На урок" (осінь 2021)

 Результати роботи гімназистів - учасників олімпіади над завданнями з хімії представлені в таблицях по класах згідно реєстрації. Очікуємо підведення підсумків олімпіади та визначення переможців (після 25 листопада). 

https://drive.google.com/drive/folders/13kIzdRQ6Xtqd872ZIe7aMSdv_ovMGqdw?usp=sharing

четвер, 28 жовтня 2021 р.

Кабінет хімії Заліщицької гімназії поповнився новим пізнавальним плакатом

 Для тих, хто працює в кабінеті хімії (а це гімназисти 4-7 класів), будуть цікавими вислови про хімію, інформація про походження назви "хімія" та вірш Запорожан Віталіни, учениці 7-а класу.



пʼятниця, 22 жовтня 2021 р.

22 жовтня, в переддень осінніх канікул, проведено інтегрований підсумковий урок в 4(8) класах Заліщицької гімназії "100 цікавих фактів про Д.І.Мендєлєєва. Значення періодичного закону".

 Логічним завершеннями вивчення теми "Періодична система хімічних елементів. Будова атома"  став урок-конференція за участю гімназистів 4-а та 4-б класів. Учні 4-б класу готували короткі повідомлення про життя й наукову діяльність вченого,






 учням 4-а класу було запропоновано визначити невідомий елемент за властивостями простих речовин і будовою атома, 

а "іноземні експерти" англійською мовою зачитували інформацію про знайдений хімічний елемент та перекладали на українську мову прочитану інформацію. 


А ще - були: хімічний дослід (як же ж без нього на уроці хімії?)

 складання пазла, 

перегляд презентації, ознайомлення з проектними роботами учнів. 

За сприяння вчителів англійської мови Савчинської М.В. та Стрельбіцької О.П., активній участі гімназистів, урок був насичений цікавою інформацією, сприяв узагальненню вивченої теми, а ще - незвично цікавий, бо проведений не в традиційній формі уроку, а в актовому залі гімназії у формі конференції. 

четвер, 21 жовтня 2021 р.

21 жовтня відбувся захист наукових робіт членів наукового товариства "Пошук" Заліщицької гімназії, секції хімія та екологія

     Свої роботи членам журі та прихильникам хімії представили юні пошуківці Нагуляк Михайло, Сакала Яна, Віклюк Роксолана, Носовець Станіслав (спільна робота з Михайлюком Іллею), Олійник Віталій - учні 6-а класу; Огородник Юлія, Гірчак Юлія (спільна робота з Диковицьким Денисом, Крутевич Вікторією, Верхолою Веронікою) - учні 6-б класу, Заячковська Тетяна, Заячковська Ольга - учні 7-б класу. Всі наукові праці гімназистів містили не тільки теоретичні дослідження цікавих тем, а й супроводжувались певними експериментами, презентаціями, висновками. "Екологічні проблеми м. Заліщики", "Засоби догляду за ротовою порожниною", "Кристали. Вирощування кристалів", "Друге життя паперу", "БАДи - користь і шкода", "Засоби догляду за волоссям і шкірою голови", "Виведення органічних плям з тканин" - ось теми, які представили учні на захисті. Всі роботи виконані на високому рівні, отримали призові місця та оцінки 12 балів з хімії. Молодці!













вівторок, 5 жовтня 2021 р.

Урок на природі: навчальний, пізнавальний, виховний.

 З учнями 5-а класу проведено урок-екскурсію до джерела біля с. Печорна. Вивчаючи тему "Вода. Водні розчини", доповнили академічні знання власними спостереженнями різних водних ресурсів рідного краю. Помандрували нещодавно оновленою волонтерами нашого міста стежиною здоров'я. Помилувалися різнобарв'ям красуні-осені. А ще - повертаючись назад, здійснили екологічну акцію прибирання вздовж нашого маршруту (своєрідний міні-плоггінг). І все це впродовж всього півтори години. Дякую гімназистам 5-а класу, вчителям Наталії Зубик та Іванні Юзьвак за небайдужість до природи й історії рідного краю.